Oversikt
URL: www.tipstotoes.no

Behov: Formidle sitt utvalg av tjenester til nye og gamle kunder på internett. Vise et utvalg av de design som tilbys. Tilstedeværelse og positiv imagebygging og egenreklame på internett.

Design: Salongen retter seg mot et ungdommelig publikum. Dette gjenspeiles i designet, med friske farger og freshe bilder.

Det er satt opp et slideshow øverst for å skape liv og bevegelse på siden. Bildene viser eksempler på kjente personer som bærer produktene, samt viser et lite utvalg av design salongen kan tilby.

Slideshowet glir over i en "negleparade", hvor flere enkeltdesign vises. For å vise flest mulig design på en oversiktlig og grei måte, er disse organisert i en stripe på tvers av skjermen som viser ti bilder av gangen. Ved å klikke på pilen til høyre vises et nytt sett med ti design. Det er også lagt inn en funksjon som zoomer inn på et design når man peker på dette. Denne er hovedsakelig lagt til for å skape interaktivitet på siden, men gjør det også lettere for den besøkende å fokusere på ett av de 10 designene av gangen. Funksjonen er satt opp til å vise alle bilder som legges i en bestemt mappe på serveren, med tittel lik filnavnet. Dette gjør det enkelt for kunden å selv legge ut nye design.

Teknisk løsning: Programmert i xhtml/css, php og javascript (+jQuery). Javascript/jQuery er brukt for å animere bytte av bilder i slideshow øverst på hovedsiden for å skape dynamikk, samt for å styre bytte av design-sett og zoomfunksjon i neglparaden. En Javascript/jQuery-plugin kalt "slimbox 2" er benyttet for å vise større bilder av diplomer og godkjenning av salongen i en popup-funksjon med nedtoning av siden i bakgrunnen. Google Maps API er brukt for kart. Funksjon for å linke til siden fra Facebook er lagt inn.
 
Veien til salongen
Googles karttjeneste (Google Maps API) er brukt for å vise hvor salongen ligger. Dette gir et profesjonelt og interaktivt kart, hvor man kan zoome inn til gatenivå og enkelt få et inntrykk av hvor salongen ligger.