Oversikt
URL: www.draugen-fmk.no

Behov: Muligheter for publisering av nyheter, informasjonssider og aktivitetsliste. Ønskelig også å kunne legge ut bilder, forum for medlemmene, reservasjonsliste for utlån av utstyr, oversikt over dykkesteder og liste med linker til dykkerelaterte nettsider. Brukergrensesnitt for innlegging av innhold med lav terskel for bruk.

Design: Ideen bak den grafiske utformingen var å reflektere det miljøet dykkere helst oppholder seg i - noen meter under vann. Gradering av bakgrunnsfargen er brukt for å simulere at man dykker stadig dypere ned i havet når man leser videre nedover nettsiden. En egen menylinje øverst på siden gir lett tilgang til alle sider og funksjoner.

Teknisk løsning: Programmert i xhtml/css, php og javascript for selve nettsidene. Funksjoner fra CSS3 er brukt, men likevel slik at sidene også har et greit utseende i eldre nettlesere og Microsoft Explorer. MySQL er brukt som database for lagring av innhold. Google Maps API er brukt for kart. Funksjon for å logge inn, med flere tilgangsnivåer. Tilgang til innhold og redigering varierer med tilgangsnivå. Nettstedet har mange av de samme funksjonene man finner på andre sosiale samfunn på nettet, som f.eks. Facebook.
 
Dykkesteder
Googles karttjeneste (Google Maps API) er brukt på oversikten over dykkesteder. Dette gir et profesjonelt og interaktivt kart, hvor man kan zoome inn og ut, få informasjon om de enkelte dykkestedene og velge mellom flere ulike kart som bakgrunn.

I tillegg til kartene fra Google (standard kart, satellittbilder og satellittbilder med veier) er sjøkart fra kartverket lagt inn som et fjerde bakgrunnskart. En spesielt tilpasset funksjon gjør det enkelt å bytte mellom de fire karttypene via en nedtrekksliste.

Valg av kart og mulighet til å legge inn nye dykkesteder eller oppdatere tekst eller posisjon på eksisterende er kun tilgjengelig som innlogget medlem.
 
Bilder
Medlemmer kan laste opp bilder fra dykk og turer. De kan velge om bildene skal være tilgjengelige for alle eller bare for medlemmer.

Bilder som er lagt inn kan brukes som illustrasjon på nyhetssider. Det er også en egen bildebase med bilder som kun er til bruk i nyhetssider. Miniatyrer av tilfeldig valgte bilder vises på de andre sidene.